söndag 11 april 2010

Sequels

En sequel betyder på svenska en bok som är fortsättning på en annan. Just nu läser jag en bok som är den tredje i en serie, och det är lite irriterande när det var mer än ett år sedan förra boken kom för man kommer ju inte ihåg vad som hände i de två första. Jag vet att man inte behöver komma ihåg eller veta vad som hände i de förra men det skulle vara roligt. Inte orkar jag börja läsa om de två första heller. Ett typisk sequel problem!
Än så länge har jag bara läst en knappt tredjedel av boken men jag gillar den för den är lätt att läsa och man lär sig massor om Australien där boken utspelar sig. När man har två små barn varav en är en liten envis plutt som aldrig vill sova på kvällarna så måste nästan böckerna vara lätta att ta sig igenom eller jättebra för att jag ska orka läsa dem överhuvudtaget nu förtiden.

Sen har jag ju börjat sälja tupperware och ska ha min första demonstration som det heter den här veckan, och jag är inte en försäljare utan konsulent. Så nu är jag både bibliotekarie och konsulent, få se vad jag tjänar mest som:)

3 kommentarer:

Hanna stenbeck sa...

Läste "Landet bortom havet" är det här uppföjlaren?. Tycker alla hennes böcker är Exakt lika dana ändå kan jag inte låta bli att läse de flästa.

cissi sa...

Landet bortom havetn är den första boken sen kommer De modigas rike och detta är den tredje som alltså heter Arvet.

Hanna sa...

Ok då får jag kanske ta dem i sommar.