lördag 10 november 2012

I love musicals!

Måste bara berätta om den fantastiska konserten jag var och såg igår med Peter Jöback och tre av hans vänner som alla haft huvudroller i West End i London. Jag har älskat musikaler sen min mamma tog mig med till London när jag var 13-14 och vi såg Cats. Med åren har jag sett ett antal stora uppsättingar både i London och på Broadway i NY. Jag har lyssnat på massor av CD skivor med musikal låtar och även varit med i musikalen Guys and Dolls ( spelade turist) på Washington High School i Iowa, som jag sen även såg på Broadway. Min favorit musikal är nog Kristina från Duvemåla som jag sett två gånger.

Har genom åren också varit och sett många konserter med Peter Jöback och den här konserten var nog hans bästa hittills. Hans talang kom verkligen fram och han sjöng med sån inlevelse, han blev verkligen karaktärerna under låten. Hela hans mimik och kroppsspråk ändrade sig beroende på låten. Den låten som nog berörde oss alla i Cloetta Center igår var nog den han sjöng ur Jesus Christ Superstar. Han var verkligen Jesus och alla kände hans smärta. I slutet grät jag så vackert var det när han sjöng Guldet blev till Sand ur Kristina från Duvemåla. De andra tre sångarna som alla haft huvordoller i West End var helt suveräna också. Den ena kvinnan hade Peter spelat mot i Miss Saigon och den andra spelade Christine i The Phantom of the Opera med Peter nu i våras.
Det enda dåliga igår var nog att vi satt högst upp och jag vet inte om det berodde på det men ljudet skorrade eller hur jag ska säga när de tog i och spelade starkt. Jag är så glad att jag fick möjligheten att gå och se denna underbara konsert, ett minne för livet!

Här kommer ett foto som jag hämtat från Aftonbladet  från konserten eftersom jag inte kunde ta några bra bilder.

succé för Jöback i götet Han kryssar sig igenom stornummer från de mest berömda musikalerna, men Peter Jöback har en så stor bredd att ­föreställningen blir enormt dynamisk. Han får hjälp på scen bland annat av artisterna Michael McCarthy och Ma-Anne Dionisio.

1 kommentar:

Annelie sa...

Låter verkligen som att vi missat nåt, vi som inte var där. Mamma & pappa var också jättenöjda men anmärkte också på ljudet.