onsdag 1 januari 2014

Bakat bröd

Jag har alltid älskat att baka och när jag var runt 25 lärde jag mig att baka matbröd också. När jag blev sjuk orkade jag inte baka bröd längre, men nu orkar jag igen:) Så på sista tiden har jag bakat rätt mycket allt från lussebullar till nu senast rågkringlor.
Hade gräddfil hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med så jag hittade ett recept på Kokaihop.se som heter Sonjas grova rågbullar. Jag ändrade på mängden av mjölsorterna och hade nog bara i ca 4 dl grovt rågmjöl och resten vetemjöl. Jag hade inget hjortronsalt alls i degen då jag inte hade det hemma.
De blev jättegoda och saftiga och  jag gjorde en ny sats dagen efter. Man behöver nog inte göra kringlor av dem utan kan nog lika gärna göra vanliga bullar.
Hela familjen älskade dem och det är väl ett gott betyg!





Fatet kringlorna ligger på köpte jag på Dollarstore i Mantorp men det finns liknande bl.a på IKEA..


1 kommentar:

Camilla sa...

Vilken ärlig känsla det måste vara att orka baka igen!!

De faten har jag med spanat på men inte köpt än

KRAM